_

Update vanuit de bouw

by MFC Atria on 22 januari 2016 , No comments

Regent het niet dan vriest het wel. Het weer blijft, wat ons betreft, een beetje tegen zitten. Door de vele regen van de afgelopen tijd was het werk op de bouw al geen pretje, maar nu hebben we daarvoor de vorst teruggekregen. Op zich worden we door dit weer niet verrast, want het hoort nu eenmaal bij ons Nederlandse klimaat Klagen over het weer hoort ook bij Nederlanders en zeker bij aannemers.
Zoals jullie hebben kunnen zien, zijn we bijna bij het dak. De stelkozijnen waar later de echte kozijnen in worden geplaatst worden tegen de binnenmuren geschroefd. De metselaar is begonnen met het isoleren en metselen van de buitenmuur en deze week hebben we de eerste trappen aan de buitenzijde aangebracht.
Als de steigers rondom op hoogte zijn en de laatste stalen balken voor het dak zijn gemonteerd, kunnen we het dak dicht gaan leggen. We zijn nog aan het wachten op een bericht uit de betonfabriek dat de laatste tribune elementen klaar zijn, want deze willen we met een kraan leggen voordat het dak wordt gesloten.
De komende tijd zien jullie dan, met name aan de buitenzijde, de metselaars en de dakdekkers aan het werk. Binnen in het gebouw zijn we al begonnen met het maken van de installaties. De kanalen, waar de verse lucht naar de verschillende ruimtes wordt geblazen, zijn al voor een deel aangebracht. En ook de leidingen waar het water voor de verwarming door gaat stromen worden al gemonteerd.
Als het gebouw nog wat verder dicht is, kunnen we de afbouw gaan opstarten. Met de afbouw bedoelen we het werk aan de binnenzijde. Veel van deze materialen kunnen er niet zo goed tegen als ze nat worden en gaan we dus pas plaatsen als het dak en de gevel grotendeels waterdicht zijn.
Helaas kun je daar vanaf de buitenzijde niet zo veel van zien.
Mochten jullie nu al vragen hebben stel ze dan gerust via de leerkrachten. Die kunnen de vraag dan altijd naar ons sturen en dan zorgen wij voor een antwoord.
Met vriendelijke groeten, Pellikaan

MFC AtriaUpdate vanuit de bouw